For att stilla en hungrig mage
Maten är härlig! Vi kan börja med en titt på Lenas köksbord:

Kopt vatten. Vindruvor, har dignar ju backarna av klasar. Det roda pa vindruvorna ar nan slags specialitet som jag inte fragat om namnet pa, ett snore med valnotter, doppade i natt som smakar torkad kräm... Inte sa jättegott, men okej. ägg. Uppstekt pasta. Honung. Torkad spigg, eller vad det nu är for fisk. Te. Och under plasten brod, oftast sott, om det inte är morkt och torrt.
Nagra mattips for frukost? 1) kokt bovete, lagom med salt. Smalt smor. 2) Ra skivad potatis, en strimlad rod lok, lite morot - stek i ordentligt med smor pa spisen, under lock. Servera med brod. 3) Koka frukt i vatten, sila ifran. Drick till skorpor med alldeles for mycket honung.
Ett forlovat fenomen ar kantinerna dit man gar och ater ett skrovmal for billig penning. Salladerna ar fantastiskt kramiga och oftast rotsaksbaserade. Flask och fisk, garna panerat. Kokt eller friterad potatis. Potatismos. Stekt ris. Agg. Manga sorters sott brod. Te. Kaffe (fast bestaller man det ar det livsviktigt att ha lart sig saga `utan socker`!).
Frukten ar fenomenal. Inte sa billig som man skulle kunnat tro, men den ar lokal och god! Vindruvor av alla sorter. Melon som smalter i munnen. Fikon. Persikor. Notter av alla slag.
...men tatar-maten anda det som slar allt, ursakta. Har nog aldrig atit sa goda grillspett! Lagg det valklingande ordet `schaschlik` pa hjarnan! Kanske far anledning att komma tillbaka till att skriva om Tatarerna en annan dag. Ett turkfolk som deporterades fran Krim under Stalin - manga, manga dog. Under Gorbatjov kunde de borja flytta tillbaka.

Kopt vatten. Vindruvor, har dignar ju backarna av klasar. Det roda pa vindruvorna ar nan slags specialitet som jag inte fragat om namnet pa, ett snore med valnotter, doppade i natt som smakar torkad kräm... Inte sa jättegott, men okej. ägg. Uppstekt pasta. Honung. Torkad spigg, eller vad det nu är for fisk. Te. Och under plasten brod, oftast sott, om det inte är morkt och torrt.
Nagra mattips for frukost? 1) kokt bovete, lagom med salt. Smalt smor. 2) Ra skivad potatis, en strimlad rod lok, lite morot - stek i ordentligt med smor pa spisen, under lock. Servera med brod. 3) Koka frukt i vatten, sila ifran. Drick till skorpor med alldeles for mycket honung.
Ett forlovat fenomen ar kantinerna dit man gar och ater ett skrovmal for billig penning. Salladerna ar fantastiskt kramiga och oftast rotsaksbaserade. Flask och fisk, garna panerat. Kokt eller friterad potatis. Potatismos. Stekt ris. Agg. Manga sorters sott brod. Te. Kaffe (fast bestaller man det ar det livsviktigt att ha lart sig saga `utan socker`!).
Frukten ar fenomenal. Inte sa billig som man skulle kunnat tro, men den ar lokal och god! Vindruvor av alla sorter. Melon som smalter i munnen. Fikon. Persikor. Notter av alla slag.
...men tatar-maten anda det som slar allt, ursakta. Har nog aldrig atit sa goda grillspett! Lagg det valklingande ordet `schaschlik` pa hjarnan! Kanske far anledning att komma tillbaka till att skriva om Tatarerna en annan dag. Ett turkfolk som deporterades fran Krim under Stalin - manga, manga dog. Under Gorbatjov kunde de borja flytta tillbaka.
Kommentarer
Postat av: Hasse
Maten ser frestande ut! Skulle smaka med ett sånadärnt spett. Provar gärna någon gång. Kontrollera
noga vad som ingår eller varför inte ta med ett provex hem? (smile)
Hasse o Sigrun
Postat av: Hasse
Maten ser frestande ut! Skulle smaka med ett sånadärnt spett. Provar gärna någon gång. Kontrollera
noga vad som ingår eller varför inte ta med ett provex hem? (smile)
Hasse o Sigrun
2006-sep-20 @ 17:06:58
Trackback