Ryssland för var och en så mycket den orkar

image274Landet där allting är möjligt... Ingenting riktigt förbjudet. Där personer med bestämd vilja, tillräckligt litet samvete, stark maktlystnad, glest mellan fingrarna och stor social kompetens kan nå hur långt som helst.

Det går utmärkt att ösa ur samhällets gemensamma resurser för att sko sig själv. Det är inget konstigt att nyrikedomen blomstrar hos en liten klick.

Den som inte är född med egenskaperna ovan kan åtminstone ösa ur skafferiet naturen. Plocka bär, svamp, örter, råmaterial (som näver på fotot), hugga träd till byggmaterial och ved (vilket inte så sälan är helt nödvändigt för att hålla sig flytande ekonomiskt). Eller åka ut och grilla, dricka öl, bada. Och sedan krossa flaskorna, sprida dem i terrängen och lämna alla sopor efter sig...

Jaha, ÄR det här en sovjetisk rest, eller inte? Att det gemensamma är fritt att utnyttja så mycket det går - utan gentjänster som skatteinbetalningar eller hänsyn? Eller är det bara konsekvenserna av nutida anarki. Och avsaknad av motsvarande "Håll Sverige rent"-kampanjer?

Kommentarer
Postat av: Carolina

Skitsnygg blogg! Hur ofta brukar du uppdatera den?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback